Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΝΕΑ (2η) ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗ" ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΣΤΗ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ

.
Μια συζήτηση που έκανα χτες με τον Γιώργο Παπαδάκη και τον Λάκη Ιγνατιάδη, ύστερα από ανταλλαγή κάποιων e-mail, μου δίνει την ευχέρεια να μπορώ να ανακοινώσω -έστω και κάπως πρόωρα- την νέα (2η) παρουσίαση του βιβλίου "Η δική μας Ανάπλαση" τον Μάϊο στη Δραπετσώνα.
.
Πιθανότατα θα γίνει κοντά ή ανάμεσα στα φάϊναλ φορ και τους τελικούς του τσάμπιονς λιγκ και των κυπέλλων κλπ. και θα προσπαθήσουμε να μην συμπέσουμε γιατί δεν θέλουμε ανταγωνισμούς με άλλες ευγενείς δραστηριότητες. Την ευθύνη της παρουσίασης θα έχουν ο Γιώργος και ο Λάκης που συμβολίζουν πολλά πράγματα.
Για όσους δεν γνωρίζουν να αναφέρω ότι εμείς οι τρεις αποτελούσαμε τη βάση της ομάδας των Ανάνταχτων (τα χρόνια 1978-1990) που έθεσε το θέμα των εργοαστασίων και της Ανάπλασης με τον τρόπο που δίνει το βιβλίο, σαν ανάκτηση των ακτών και του χώρου και όχι σαν περιορισμό της μόλυνσης από τα εργοστάσια.
Φτιάξαμε τη ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΑ (ήμασταν οι τρεις "ιδιοκτήτες" της) ιδιαίτερα τη θρυλική περίοδο 1980-92 αλλά και μετά ως το 1990. Η ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΑ παρουσιασε και τα άρθρα με τη δική μας πρόταση για την Ανάπλαση.
Επίσης εμείς οι τρεις είχαμε το φροντιστήριο Μ.Ε. "Ομάδα Ε" (1979-84) απένατι από το φαρμανεκίο του Κλαπανάρα. Τώρα εκεί βρίσκεται ένα άλλο φροντιστήριο και ο "Κλαπανάρας" έγινε "Σταυριανάκος".
Με τον Παπαδάκη ήμασταν συμμαθητές από το δημοτικό και με τον Λάκη συνεργαστήκαμε στενά αμέσως μετά τη χούντα (αλλά και κατά τη διάρκειά της).
Η πρώτη κοινή πολιτική μας δράση ήταν τα γεγονότα της φυσικομαθηματικής (1972) μιας και είμασταν και οι τρεις φοιτητές στο Μαθηματικό Αθηνών
Η πρώτη "νόμιμη" κοινή μας πολιτική δράση ήταν ο Σύλλογος Νέων Δραπετσώνας με μια εκπληκτική διαδρομή στα χρόνια 1974-1976 μέχρι που τον έκλεισε η τότε "δημοκρατική κίνηση" με μαζικές εγγραφές ψηφοφόρων.
Ξαναβρεθήκαμε (μαζί με άλλους όμως) αρχικά στην Επιτροπή Πολιτών (2000-2001) και στη συνέχεια στην Παμπειραϊκή Επιτροπή (2002-2009) σπρώχνοντας το θέμα της Ανάπλασης με κοινές θέσεις, απόψεις και δράσεις.
Τώρα, θα είμαστε κι οι τρεις στο πάνελ και πολύ μ' αρέσει αυτό. Και ελπίζω ότι από αυτή την παρουσίαση κάτι καλό θα βγει. θα ξεκαθαρίσουν και θα διευκρινιστούν θέσεις και απόψεις και προθέσεις και θα διαφανεί η δυνατότητα να προσωρήσει ένα σχέδιο με κοινύς άξονες, προοπτική και καλές πιθανότητες επιτυχίας.
.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: