Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για την Ανάπλαση στην παρουσίαση του βιβλίου "Η δική μας Ανάπλαση"

.
Έγινε η παρουσίαση του βιβλίου Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗ στη Δραπετσώνα (αίθουσα Δημοτικών Συμβουλίων) με την παρουσία ενός μεγάλου αριθμού θεατών που συμμετείχαν στη συζήτηση που ακολούθησε.
Η παρουσίαση έγινε από τους Λάκη Ιγνατιάδη και Γιώργο Παπαδάκη που μίλησαν ο πρώτος για το βιβλίο και το ιστορικό της υπόθεσης της ανάπλασης και ο δεύτερος για την ανάγκη να αναθερμανθεί το ζήτημα. Ο υποφαινόμενος μίλησε για την πρόταση που περιέχεται στο βιβλίο.
Ήρθαν στην εκδήλωση οι βουλευτές Διαμαντίδης Γιάννης (υπουργός Ναυτιλίας), Γρηγόρης Νιώτης (α' αντιπρόεδρος της Βουλής), Λιντζέρης Δημήτρης (μίλησε για την πρόταη του βιβλίου και τις δικές του προτάσεις), Γιάννης Νεράντζης, το μέλος της ΚΕ της ΔημΑρ Γεράσιμος Γεωργάτος και ο δήμαρχος Λουκάς Τζανής καθώς και οι πρώην δήμαρχοι Δραπετσώνας Αλ. Χρυσός και Κ. Χρονόπουλος. Φυσικά ήταν πολλοι επώνυμοι, δημοτικοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι, κοινοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι σωματείων κλπ. και αρκετός κόσμος που όσο περνούσε η ώρα αντί να λιγοστεύει γινόταν όλο και περισσότερος με αποτέλεσμα η εκδήλωση να τελειώσει πολύ αργά.
.
Έγινε πλήθος τοποθετήσεων, οι περισσότερες στο πνέυμα του βιβλίου (μητροπολιτικό πάρκο με πράσινο άνω των 400 στρεμμάτων, αθλητικοί χώροι περίπου 80 στρ. και ρυμοτόμηση 60 στρεμμάτν περίπου για να γίνει βιώσιμο οικονομικά το εγχείρημα) ενώ ελάχιστες εξ αυτών κινήθηκαν στο πνεύμα της απαλλοτρίωσης του χώρου.
.
Όπως προέκυψε από τη συζήτηση, θα κατατεθεί πρόταση για δημιουργία μιας Επιτροπής Ανάπλασης υπό την σκέπη του δημοτικού συμβουλίου.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: