Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Πρόταση για δημιουργία ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ του Δήμου θα συζητηθεί την Τρίτη 17-5-2011 ώρα 8.30μμ (και μετά....)

.
Μετά την πολύ καλή συζήτηση στο δημαρχείο Δραπετσώνας με αφορμή το βιβλίο μου για την "Δική μας Ανάπλαση" προέκυψε η πρόταση για δημιουργία Επιτροπής Ανάπλασης του Δήμου με συμμετοχή δημοτικών συμβούλων και δημοτών για το θέμα της Βιομηχανικής Ζώνης Δραπετσώνας-Κερατσινίου και όχι μόνο. Είναι μια πρόταση που προέρχεται από τους δυο οικοδεσπότες (Λ.Ιγνατιάδης και Γ.Παπαδάκης) της εκδήλωσης και εμένα. Σαν δημοτικός σύμβουλος την προωθώ στο αρμόδιο ότγανο.
Το σχετικό εισηγητικό που έστειλα (και μοίρασε ο Πρόεδρος σαν εισήγηση για το θέμα, είναι:

Στο Κερατσίνι ίσως δεν γνωρίζουν τι είναι και τι μπορεί να κάνει μια τέτοια επιτροπή. Εξ άλλου αν θες να πνίξεις ένα θέμα, φτιάξτου μια επιτροπή για να χαϊδεύει, λέει η σοφή λαϊκή παροιμία... Όμως όσοι έχουν γνώση της λειτουργίας αυτής της Επιτροπής από τη Δραπετσώνα αντιλαμβάνονται πόσο σημαντική μπορεί να γίνει καθώς εκεί μπορεί να έχει βήμα ο κάθε δημότης και μάλιστα ακόμη περισσότερο ο κάθε ενδιαφερόμενος δημότης.
 Όπως λέει και η εισήγησή μου στο δημοτικό συμβούλιο, που ο Πρόεδρος την έβαλε στα θέματα για συζήτηση, η Επιτροπή αυτή:

  • Θα συσταθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Θα έχει Πρόεδρο τον δήμαρχο (ή όποιον άλλον ορίσει εκείνος) και μέλη της θα είναι ΟΛΟΙ οι δημοτικοί σύμβουλοι και΄ΟΛΟΙ οι δημότες που θα προταθούν από τις παρατάξεις ή τους φορείς (ή βέβαια θα θέλουν να είναι μέλη και ας μην τους προτείνει κανείς, μπορούν και να αυτοπροταθούν)
  • Θα συνεδριάζει σε τακτά διαστήματα και όποτε υπάρχει κάποιο ζήτημα επείγον.
  • Θα επεξεργάζεται θέσεις και απόψεις για το ζήτημα της Ανάπλασης.
  • Θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα για το δημοτικό συμβούλιο

 

 

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: