Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Προτάσεις για το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου

.
Από την περασμένη Τετάρτη δεν είχα Ιντερνετ. Έτσι μπαίνω στο διαδίκτυο σήμερα μετά από μία εβδομάδα σχεδόν.
.
Σήμερα στις 7.30 μ.μ. έχει Λαϊκή Συνέλευση για το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου και τον προϋπολογισμό. Η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο Δραπετσώνας
.
Μερκές προτάσεις για το απόγευμα, πέρα από τα βασικά προβλήματα που γνωρίζει το Κοινοτικό Συμβούλιο Δραπετσώνας και θα θέσει έτσι κι αλλιώς:

1) Να γίνουν κάποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αφορούν στην είσοδο της πόλης από τον περιφερειακό δρόμο (Α.Παπανδρέου) στο ύψος της Γρηγόρη Λαμπράκη και στην Α. Κοντοπούλου. Έχω στείλει σχετική επιστολή στο δημοτικό συμβούλιο Δραπετσώνας χωρίς αποτέλεσμα. Σκοπεύω τώρα να ξαναστείλω σχετική επιστολή στο Κοινοτικό Συμβούλιο που να εξηγώ ποιες ρυθμίσεις είναι αναγκαίες αλλά προς το παρόν προτείνω τον τίτλο "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, μελέτες και μικροέργα" με προϋπολογισμό 2.000 ευρώ για μελέτη και 2.000 ευρώ για μικροέργο (αυτεπιστασία)


2) Έργο ανάδειξης του Θεμιστόκλειου. Έχω στείλει σχετική επιστολή σε όλους τους Συμβούλους της Κοινότητας Δραπετσώνας όπως και στους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου εξηγώντας το ιστορικό του θέματος και περιγράφοντας αυτά που πρέπει να γίνουν. Με την επιστολή μου εκείνη ζητάω δράσεις με συνολικό κόστος γύρω στα 20.000 ευρώ με τίτλο «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟΥ». Αυτό προτείνω να μπει και στο τεχνικό πρόγραμμα και στον προϋπολογισμό του δήμου.

3) Πρόταση για «Μελέτη αναδημιουργίας του κινηματογράφου ΡΕΞ», με προϋπολογισμό 1.000 ευρώ. Είναι ένα έργο αναγκαίο όχι μόνο γιατί ο κινηματογράφος είναι επικίνδυνος και αμφιβάλλω αν θα έχει άδεια λειτουργίας αλλά και γιατί μπορεί –μαζί με το διπλανό οικόπεδο- να δώσει κτίσμα που να περιλαμβάνει και πολιτιστικό κέντρο δωρεάν για τον δήμο αν επιλεγεί το σύστημα της αντιπαροχής, ή διαμέσου κάποιου προγράμματος του υπουργείου πολιτισμού, αν υπάρχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: